Konkurenčno pravo

Ekipa naših odvetnikov je sodelovala pri veliko združitvah na lokalni in regionalni ravni in je v celoti sposobna izvajati strategije čezmejne skladnosti in združitve z več sodnimi pristojnostmi.

Ker se svetovno gospodarstvo širi, se vedno več podjetij srečuje s težavami v zvezi s konkurenco v različnih jurisdikcijah, medtem ko se preiskave nacionalnih organov povečujejo in izvrševanje je bolj agresivno. Kršitve konkurenčnega prava so predmet ogromnih glob in celo “samo” preiskava lahko povzroči znatno škodo ugledu podjetja.

Ekipa naših strokovnjakov je sposobna izvajati zapletene, čezmejne strategije skladnosti in usklajevati združitve več držav, saj smo olajšali regionalne segmente nekaterih največjih svetovnih združitev. Naš multidisciplinarni pristop in mednarodno izobraževanje strankam nudita celovito pomoč pri začetku postopkov pred združitvijo, analiziranje in zagovarjanje združitev, prevzemov in skupnih vlaganj, svetovanje pri poslovanju, zastopanje družb v preiskavi in ostalih postopkih, če je potrebno.

Ekipa naše odvetniške pisarne se posebej osredotoča na vertikalne in horizontalne sporazume, prevladujoči položaj in tržno vedenje, nadzor koncentracij, upoštevanje predpisov, ocenjevanje potrebne skrbnosti in usposabljanje zaposlenih, trgovinska združenja, ocene tveganj kršitev konkurence, metode zaščite konkurence, upravne in sodne postopke, tržno in sektorsko analizo ter javna naročila.

Naslov:

Odvetniška družba Sibinčič Novak & Partnerji
Dalmatinova ulica 8
SI-1000 Ljubljana, Slovenija

Podatki o družbi:

Osnovni kapital 10.560 EUR

Matična številka: 9575782000

ID DDV: SI68184093

Okrožno sodišče v Ljubljani